Legoland Danmark

Omgivelser

Under et ophold på Stilbjerg er omgivelserne omkring Varde (og selve Varde) absolut et besøg værd!

varde denemarken

Varde bymidte er kun 5km fra Stilbjerg.
En hyggelig gammel by, med et torv hvor byens kirke ligger, et godt mødested, med mange cafeer og restauranter.

Lige uden for byen ligger centrum Varde Miniby. Her er Varde rekonstrueret på en skala fra 1:10 så 10 gange så lille som i fast. 

vikingcenter ribe

Ribe er den ældste by i skandinavien. Det er en smuk gammel by, belagt med brosten, og gamle bindingsværkshuse. Besøger man Ribe, skal man også klatre op i Domkirken, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Ribe og Vadehavet.

I Ribe finder du også Vikinge Museet, og ca. 3 km udenfor Ribe, er der et udendørs Vikinge Center.
Her kan du forestille dig selv som en rigtig viking. Sjov for hele familien.

Esbjerg

Esbjerg er en havneby, med en lang gågade, med masser af forretninger, cafeer og restauranter.
Esbjergs stolthed er Fiskeri og Søfartsmusset. Her kan du se sælerne blive fodret.
Der er også et museum som fortæller historien om det hårde liv som fisker, med de gamle fiskerbåde, og om hvalskeletter som er skyllet på land. Besøg værd: de 4 mænd, der ser ud over Vadehavet. De er op til 9 meter høje!

Mando danmark

Det smukke Vadehav er beskyttet område. Man kan besøge Mandø med en speciel bus som bliver trukket af en traktor igennem lavvandet. Mandø har en smuk strand, og man kan nyde mange vandreture på øen.

Rømø er forbundet til fastlandet via en bro. På Rømø kan du køre din bil helt ned til stranden.

For at komme til den smukke ø, Fanø, skal man sejle med en lille færge fra Esbjerg. Det er besøget værd, færgen går hver 20. minut, og man kan medbringe bil og cykler.

Legoland Danmark

I Billund finder du 3 fantastiske attraktioner:

Legoland: De berømte legoklodser har hovedrollen i Legoland, og der er mange smukke kreationer i hele parken. Der er endda et stort område, med mange af verdens største hovedstæder præsenteret i Lego. Duploland er for de yngste, og for de ældre er der masser af sjov og attraktioner og endda hårrejsende rutsjebaner. Legoland er en rigtig god dag for hele familien. Pak en picnic og nyd det.

Lego house: I det imponerende, interaktive LEGO hus i form af en gigantisk LEGO mursten fordyber du dig i de mere end firs år med LEGO historie. Her finder du mere end 25 millioner LEGO klodser!
Og du kan også bygge-selv… og efter det kan du bestille mad i Lego-caféen, der serveres af Lego-robotter.

Wow-parker: Få et sus i maven, når du tager en tur i en af slyngerne. Kravl op i træerne og gå fra trætop til trætop. Opdag de flotte hytter oppe i træerne… Er en vidunderlig udendørs klatring paradis for hele familien.

Ringkobing fjord

Ringkøbing Fjord er den største fjord i Vestjylland. Her finder man mange forskellige eksemplarer af fugle. Tæt ved dette område finder man fine strande ved Hvide Sande og Søndervig, hvor man kan bade og slappe af. 

tambours have denemarken

10 km fra Stilbjerg finder du Tambours Have som er resultatet af en naturelsker.
Gerhard Tambour ville forsøge at plante frø fra hele verden, samle dem og se dem vokse i sin egen have.
Det danske klima er naturligvis ikke varmt nok for tropiske planter, men han har stadig formået at skabe en have, med planter som hører til i de varmere dele af verden.
Kan man lide natur og have, så er et besøg til dette smukke sted en rigtig vin oplevelse.
Tag vandresko på, da haven rækker langt.

hodde kro denemarken

Kan du lide gammeldags dansk mad, så skal du besøge denne restaurant.
Husk at medbringe en stor appetit.

Kvie So Pandekagehuset denemarken

Besøg denne hyggelige pandekagerestaurant ved Kvie Sø. En dag for hele familien, man kan bade i søen, lege på legepladsen, gå langs med og hele vejen rundt om søen, og spise lækre pandekager, både som pizza og den søde type. Denne restaurant er ikke kun specialiseret i pandekager, men også i belgiske øl.  

Henne Strand

Henne Strand, Vejers Strand og Blåvand er smukke strande og ligger kun ca. en halv time fra Stilbjerg, med charmerende cafeer, bar og restauranter.